The Voice Kids (Nederlandene)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 1. dec. 2016, 19:37 af Rodejong (diskussion | bidrag) Rodejong (diskussion | bidrag) (Skabt ved at oversætte siden "The Voice Kids (Nederland)")
(forskel) ← Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)

The Voice Kids er et talentshow for børn på den nederlandske Tv-kanal RTL 4. Første sæson begyndte på 27. januar 2012. Programmet præsenteres af Martijn Krabbé og Wendy van Dijk.

Efter succesen med The voice of Holland blev samme formatet tilpasset for børn fra 6 til og med 14 år. Siden anden sæsonen, er det kun for børn fra 8 til og med 14 år. Programmet blev udviklet af John de Mol. På grund af den nederlandske versions succes blev formatet solgt over hele verden.

Sæson 1, 2 og 3 startede en uge efter den sidste episode af The voice of Holland. Sæson 4 begyndte otte uger efter den sidste episode af The Voice of Holland og ikke på fredag, men lørdag aften fra 20.00 til 22.00.[1] Sæson 5 begyndte igen umiddelbart efter The Voice of Hollands udsendelse på fredag aften.

Vinderen af den første sæson blev Fabiënne Bergmans, den anden sæson vandt Laura van Kaam , og den tredje sæson blev vundet af Ayoub Maach. De fik en pladekontrakt hos 8ball Musik, en videoklip og et legat på 10.000 euro, og en tur til Disneyland Paris. I den fjerde sæson vandt Luke van Roekel. Han modtog et legat på 10.000 euro, og en pladekontrakt. Esmée Schreurs vandt 5. sæson, og blev tildelt et legat på 25.000 euro.

Oversigt

Trænere og finalister

Dommerne/coaches for de første fire sæsoner var Marco Borsato, Nick & Simon og Angela Groothuizen.[2] Angela Groothuizen var af John de Mol, der er udpeget til også i anden sæson til den jury til at deltage. Sæson 5 fik to nye dommere/coaches i stedet for Nick & Simon og Angela Groothuizen. Det var Rapperen Ali B og Countrysangerinde Ilse DeLange.

Nick & Simon fortælte at de havde en masse andre projekter, der havde forrang.[3]

     – Vindende jury/kategori. Vinderne er markeret med fed.
Sæson Coaches og deres finalister
1 Marco Borsato Nick & Simon Angela Groothuizen
Vajèn van den Bosch

Melissa Meewisse

Dave Dekker

Channah van Wingerden

Fabiënne Bergmans

Lieke van 't Veer

2 Laura van Kaam

Jesse Pardon

Irene Dings

Joep Reijnen

Jurre Otto

Silvana Plaisier

3 Ayoub Maach

Demi van Wijngaarden

Isabel Provoost

Katrina Malabanan

Stephanie Habets

Nieloefaar Bahadori

4 Robin Buijs

Redouan Badaou

Luke van Roekel

Robine Koerts

Glæde Schulte

Konsul el Morabet

5 Marco Borsato Ali B Ilse DeLange
Selenay Halve Dage

Bodine Hilhorst

Imani Allerede Ebate

Alexander Leenheers

Esmée Schreurs

Jaco Oskam

Coaches Sæson 1 Sæson 2 Sæson 3 Sæson 4 Sæson 5
Marco Borsato
Angela Groothuizen
Nick og Simon
Ilse DeLange
Ali B

Format

Showet består af fire faser: produktion-audition, Blind Audition, The Battles og finalen. Produktion-auditions bliver ikke filmet og kun de gode sangere er valgt. I Idols, Popstars og X-Faktor gør de talenterne audition for dommerne, men hos The Voice Kids, gør de en blind audition. I blind-auditions sidder dommere/coaches med ryggen til talenterne og kan derfor kun bedømme sangere på grundlag af musikalitet og stemmen. Hver kandidat får cirka halvanden minut til at synge deres sang. Hvis en af dommerne/coaches besluter at han eller hun vil have kunstneren i hans eller hendes team, skal han eller hun slå på knappen "Jeg vil have Dig" (engelsk: I Want You) - knappen. Når to eller flere dommere vil have en kunstner i hans eller hendes team skal kunstneren vælge, hvilken coach han eller hun vil have.

Når alle kandidater har udført deres blind audition tager coachen deres valgte kunstnere til næste runde. Disse er "The Battles". En coach linker tre sangere til hinanden, som skal battle mod hinanden  ved at synge en sang der er valgt for dem. Fra hver battle kan kun en sanger gå videre til næste runde. Uanset hvem det er, er det "Dream Team" der bestemmer, der ud over træneren, består af én anden person. Den der vinder, går videre til "The Sing Off". På hvert hold er der fem talenter der kommer til The Sing Off. Disse kandidater synger igen sangen fra deres Blind Audition. Hvert hold må kun have to talenter med til finalen.

Efter The Battles skal de seks finalister klare sig i finalen. I samråd med deres coach vælger de en sang som de skal synge. Coacherne bestemte i første sæson, sammen med stemmerne fra publikummet derhjemme derefter hvem der skulle hjem; de havde hver halvdelen af de afgivne stemmer. Siden den anden sæson var det kun publikummet derhjemme der kunne afgøre hvilken talent blev elimineret.

I den sidste fase vil der kun være en finalist per coach tilbage. The Voice Kids-vinderen findes ved hjælp af publikumsafstemning.

Hall of Fame

Også for de coaches er der en vis konkurrencemæssig element. For at få et godt overblik over resultater per coach er der den "Hall of Fame". Her er angivet hvilken coach har gjort det bedst. Nedenfor er fakta og tal for de forløbne sæsonen.

Sted Coach 1 class=noviewer|16x16px Guld 2 class=noviewer|16x16px Sølv Total
1 Marco Borsato 2 3 5
2 Angela Groothuizen 1 3 4
3 Nick & Simon 1 3 4
4 Ilse DeLange 1 0 1
5 Ali B 0 1 1

Oversigt

     Team Marco Borsato      Team Nick & Simon      Team Angela Groothuizen      Team Ilse de Lange      Team Ali B

Sæson År Tid slot Vinder Finalister Vindende coach Coaches Præsentation Junior Reporter
1 2012 Fredag 20:30 Fabiënne Bergmans Dave Dekker Angela Groothuizen Marco Borsato

Nick & Simon
Angela Groothuizen

Martijn Krabbé

Wendy van Dijk

Bram Bim
Vajèn van den Bosch
2 2012-2013 Laura van Kaam Irene Dings Marco Borsato Finn Karels
Jurre Otto
3 2013-2014 Ayoub Maach Stephanie Habets Marco Borsato Jarmo de Rek
Isabel Provoost
4 2015 Lørdag 20:00 Luke van Roekel Robin Buijs Nick & Simon Lara Baker
Joy Schulte
5 2016 Fredag 20:30 Esmée Schreurs Selenay Dagdelen Ilse DeLange Marco Borsato

Ilse DeLange
Ali B

Job Cremers
Imani Al Ebate

Sæson 1: 2012

Sæson 1 startede den 27. januar 2012 og finalen var den 23. marts 2012. Vinderen af den første sæson blev Fabiënne Bergmans fra team Angela Groothuizen.

Position Kunstner Sang Resultat
1 Fabiënne Bergmans "What you're made of" Vinder
2/3 Vajèn van den Bosch "Show Me Heaven" Runner-up
2/3 Dave Dekker "Toen ik je zag" Runner-up

Sæson 2: 2012-2013

Selv før finalen i den første sæson blev sendt, meddelte RTL 4 at en der ville være en anden sæson. Den anden sæson begyndte på 21. december 2012.

Position Kunstner Sang Resultat
1 Laura van Kaam "The Edge of Glory" Vinder
2/3 Jurre Otto "Misery" Runner-up
2/3 Irene Dings "I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)" Runner-up

Sæson 3: 2013-2014

I løbet af den første episode af anden sæson meddelte RTL 4 at en tredje sæson var planlagt. 21. februar 2014 var finalen, som blev vundet af Ayoub Maach.

Position Kunstner Sang Resultat
1 Ayoub Maach "For The First Time" Vinder
3 Stephanie Habets "Just A Girl" Runner-up
2 Isabel Provoost "I Don't Believe You" Runner-up

Sæson 4: 2015

Efter starten af sæson 3 blev der annonceret, at der vil være en sæson 4. Sæson 4 begyndte otte uger efter The voice of Holland. Programmet startede udsendelse om lørdagen fra 20:00 til 22:00, i stedet for på fredag mellem 20:30 og 22:30.Fodnotefejl: Det indledende <ref>-tag har en forkert form eller har et ugyldigt navn Luke van Roekel vandt denne sæson med sangen "Against all Odds". De to andre finalister var Joy Schulte og Robin Buijs, henholdsvis med "Chandelier" og "This is a man's world".

Position Kunstner Sang Resultat
1 Luke van Roekel "Against all Odds" Vinder
2 Joy Schulte "Lysekrone" Runner-up
3 Robin Buijs "This is a man's world" Runner-up

Sæson 5: 2016

De tre finalister var Selenay, Imani og Esmée. Esmée vandt med "A Moment Like This" fra Kelly Clarkson. Imani sang "Hello" af Lionel Richie og Selenay "Runnin'" Naugthy Boy ft. Beyoncé

Position Kunstner Sang Resultat
1 Esmée Schreurs A Moment Like This Vinder
2/3 Selenay Dagdelen Runnin' Runner-up
2/3 Imani Al Ebate Hello Runner-up

On Tour

Efter hver sæson går finalisterne på turné i hele Nederlandene. Turen varer fra slutningen af marts til slutningen af maj, og ved hvert show, optræder vinderen sammen med tre andre finalister. Kun ved åbningen i Hilversum optræder alle finalisterne tilsammen.

Uenighed

I december 2011 kom The Voice Kids i dårligt søgelys på grund af deltagerkontrakter til de indledende runder. Nederlandske avis NRC offentliggjorde en artikel, hvori det er anført at de kontrakter[4] var for uklart, underskrevet under pres, og havde vidtrækkende konsekvenser.[5]

Eksterne link

Kilder, noter og/eller henvisninger