Pinkpop

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 22. dec. 2016, 21:40 af Rodejong (diskussion | bidrag) Rodejong (diskussion | bidrag) (Skabt ved at oversætte siden "Pinkpop")
(forskel) ← Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)

Pinkpop er en årlig, tre-dages pop festival i Landgraaf, der siden 1970 normalt finder sted i Pinsenweekend. Frem til 2015 blev den afhold fire gange i en anden weekend. Også i 2016 blev festivalen, som undtagelse, ikke gennemført i løbet af Pinsen.

Festivalen varer nu i tre dage og få op til cirka 68,000 mennesker om dagen. Siden den første udgave har Pinkpop fået mere end en halvandet million besøgende, og har mere end 500 forskellige kunstnere og bands har optrådt her.

Pinkpop er den længst kørende årlige popfestival i verden. Pinkpop er dog i sin historie et antal gange afholdt på en anden lokation. I princippet bliver evenementen hvert år, når Pinsen falder tidligt, ikke afholdt i Pinsen, men i næste weekend, eller tættere til juni måned. Grunden til dette er, at Pinsen så er langt fra andre Europæiske festivaler. De fleste bands er til den tid ikke begyndt på deres tour endnu.

Galleri

Den Pinkpop festival i 1978
Den Pinkpopterrein efter publikum er gået (1993)

Foto galleri

Trivia

Den Pinkpop festival i 90'erne

Eksterne henvisninger