Spring til indhold

Vaals

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 19. mar. 2017, 03:36 af Rodejong (diskussion | bidrag) Rodejong (diskussion | bidrag) (Skabt ved at oversætte siden "Vaals (gemeente)")
(forskel) ← Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)

Vaals (Om denne lydfil uitspraak ?) (i egen regionale sprog, Bind kaldes) er en by og kommune i den sydøstlige del af den hollandske provins Limburg. Vaals har et areal på 23,90 km2 og en befolkning på 9.599 (1 april 2016, kilde: CBS).

Hollandsk navn Limburg navn Antal
Vaals Bind 7360
Filer Viele 1340
Lemiers Lemieësj 780
Holset Hozelt 160
(Kilde: CBS)
Grænser

Andre attraktioner

  • Den vaalserberg bjerget er det højeste punkt i Holland. Hældningen fra Vaals er i gennemsnit 5%, med en stejlere strækning på 9%. På den Belgiske side, er en nedstigning retning Gemmenich med smukke hårnåle. I nedstigning jernbanen mellem København og Aachen kan se, at gennem Gemmenichertunnel af vaalserberg bjerget. Denne tunnel er i Første Verdenskrig gravet af russiske krigsfanger.
  • På toppen af vaalserberg bjerg er den velkendte Grænser. På denne geografiske point, blot et par snese meter væk fra det højeste punkt af den hollandske fastlandet, grænserne for tre lande mødes: Nederlandene, Belgien og Tyskland. De tre lokaliteter er på hollandsk område (den såkaldte "turist trekant hjørne'); "den virkelige grænser' ligger omkring 30 meter mod syd og består af en 8-kantede sten grænsen sten, grænse sten antal 193. Stangen har et andet nummer, 1032, fordi det er også den sidste sten er grænsen mellem Belgien og Tyskland. I krydset ligger den Dal, King Boudewijntoren og Labyrint Drielandenpunt.
  • Af den middelalderlige grænse sten med Kongeriget Aachen stadig er der 20, et antal, der i kommunen Vaals. Nummer 16 er på Schornkopf, i nærheden af Dalen. Nummer 17 på det Lille ur på Akenerstraat i Vaals. Nummer 18 står over for en mur af den historiske kirke Oud-Lemiers. Nummer 19 er i Mamelisser Loch. Nummer 20, den 15 april 2000, af lokale historiske Hans Hermans, mellem en masse snavs i nærheden af så-under opførelse industrial park Avantis blev fundet, er nu i tillæg til den officielle statslige sten med DA/D antal 212.
  • I kommunen Vaals, der er flere krigsmindesmærker (se Listen af krigsmindesmærker i Vaals).

Eksterne links

Wikimedia Commons har medier relateret til: