Allan Drost

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Allan Drost (født 21. oktober 1975) er en dansk fodboldtræner og er fra sommeren 2023 cheftræner og Manager for Kolding IF Women som spiller i den bedste danske fodboldrække for kvinder, Gjensidige Kvindeligaen[1][2]. Han har derudover været cheftræner for FC Thy - Thisted Q hvor han i foråret 2021 sammen med holdet og den øvrige stab sikrede klubbens til dato største triumf i form af sejr i DBU's Landspokalturnering for Kvinder 2020/2021[3] med en overraskende finalesejr [4] på 2-1 over Brøndby IF hjemme på Sparekassen Thy Arena.

Han har igennem størstedelen af sin trænerkarriere trænet piger og kvinder på såvel senior som højeste ungdoms-niveau. Således var han inden tiltrædelsen i FC Thy - Thisted Q cheftræner for Vejle Boldklubs bedste kvindehold samt i 2018 for Varde IFs kvinder der på det tidspunkt spillede med om kvalifikation til den bedste række.

På ungdoms-niveau var han i 2017 cheftræner for Team Viborg der sluttede sæsonen med DM sølvmedaljer. Han har desuden i 2012 prøvet kræfter med brasiliansk fodbold hvor han var tilknyttet klubben Joinville EC som assistenttræner - en klub som på daværende tidspunkt spillede i den brasilianske serie B.

Uddannelsesmæssigt er Allan i besiddelse af UEFA's Pro-licens. Herudover har han en M.Sc. i International Business & Modern Languages (Cand. Negot) fra SDU - Odense Universitet. Ved siden af fodboldtrænergerningen har han i en årrække været beskæftige indenfor HR og rekruttering og har i den sammenhæng arbejdet med blandt andet ledelse, lederudvilking, karrierecoaching m.m.

Titler[redigér | rediger kildetekst]

Lanspokalturneringen

  • Vinder: 2020-21

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]