Brugerdiskussion:Malene/arkiv2004

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sommerfugl[rediger kildetekst]

Hi Malene,

I have just come across your invitation on the Schmetterlinge page of the German Wikipedia to use your butterfly pictures, so I'd like to say "Tak for det, Malene!" (hope thats correct...) somewhat belatedly. The pictures are beautiful! Thanks for telling us about this great resource of images! --Aglarech from the German wikipedia

Press contact[rediger kildetekst]

You previously indicated that you wanted to be a press contact for your language's version of Wikimedia's first press release. This note is to inform you that we will be reaching the 500,000 milestone by Monday and each language wiki will be distributing their version of the press release sometime that week or early the week after. --Maveric149 22. feb 2004 kl. 11:48 (CET)


På siden 1874 er der en opfindelse som du kan bruge.

heh ja jeg kunne heller ikke rigtigt forstå hvordan der kunne være noget jeg kunne bruge på en ikke-eksisterende side ;-) ...Et børnekorset...hmmm mmnnjaann jeg tror jeg springer over - han er heller ikke gammel nok til det der gå-pjat endnu :-) Mvh Malene


Hej Malene.

Ja, det er rart, at man ikke er ene høne... Jeg har to piger på 3 og 1, ved siden af studie, så det gælder om at komme på når og hvis de sover! Han ser rigtig lækker ud. Ulla 3. jun 2004 kl. 22:54 (CEST)

Hi Malene. Please forgive my writing in English. I'm no expert on copyright, but I'll try to answer your question as best I can. Yes, you can certainly add a Creative Commons (or any other) licence statement to pictures you took, and you can do this at any time. This is because, although you have already published your picture under the GFDL, you still retain the copyright to your own work no matter how you publish it (unless you give away or sell your actual copyright rights, as when you sell a work to a magazine or publisher, or else you place it in the public domain). So, although you have licenced it under the GFDL already, you are still free to licence it under (e.g.) a Creative Commons licence as well.

That part is easy. Now the hard part. Is it possible to upload a picture to Wikipedia and licence it under (e.g.) a Creative Commons licence instead of the GFDL? The short answer is "I don't know". For my own pictures, I began uploading them without really knowing what any of the licences meant, but as I learned more, I began putting the licence on that most closely accorded with my wishes - wishes I had had all along but didn't know how to express in legal terms. I really hate seeing my pictures mutilated (in particular by unskilled resizing, which turns pictures into fuzzy grey fog) and so I now use a CC licence that prevents that. Whether this has any legal force or not, I don't know.

Best -- Tannin (from English Wikipedia)

Your English is just fine, Malene. Wow! I just looked at your gallery: nice pictures! -- Tannin

Hej Malene!

Det er imponerende, at du får tid til så meget, når du har et lille barn at tage dig af samtidigt! Jeg ser, at du har lagt sommerfuglene lidt på hylden, men jeg vil alligevel høre om billedet her er noget, du kan bruge? Hvis ikke, har jeg en kommende anvendelse for det i en Liguster-artikel.

Billedet er taget ved en hæk, som grænser op til et større areal med græsser og ruderatplanter.

Mvh.

--Sten Porse 21. jul 2004 kl. 10:11 (CEST)

Hej Steen :-) Jeg havde ikke lige set at du havde skrevet til mig - mange tak for et fint foto, jeg tror det er en græsrandøje, men jeg tjekker lige en ekstra gang når jeg kommer hjem til min sommerfuglebog. Det er et noget bedre foto, end det, der allerede findes på siden om græsrandøjen, så jeg vil gerne sætte dit foto på der. Det kan jo godt samtidig være illustration på en anden artikel.
Den med tiden på Wikipedia, når jeg samtidig har en lille..hmm ja jeg bruger meget tid her - må vist indrømme jeg er en smule afhængig ;-) Heldigvis er lille Rasmus en ren engel, han er altid glad, aldrig syg og han er i det hele taget nem at have med at gøre - det er jo en ren drøm :-) Så længe det er sommerferie er der også både faren og bedsteforældrene til at slås om at nusse om den lille, så mor-jobbet er nemt lige nu. Når ferien er ovre må jeg nok drosle ned herinde, han kan næsten kravle nu, så det bliver nok lidt af en udfordring at kikke efter ham fremover... Mvh Malene Thyssen 22. jul 2004 kl. 01:12 (CEST)

Hej Malene!
Du retter mine og andres "REDIRECT" på plantearterne, og tak for det. Jeg ville gerne tage ved lære og gøre det rigtigt i fremtiden, så du ikke skal have unødig ulejlighed, men jeg kan ikke få øje på, hvad det er, du retter?
Mvh.
--Sten Porse 22. jul 2004 kl. 11:39 (CEST)
Hej Sten. Det var et mellemrum, der havde sneget sig ind mellem # og REDIRECT. Hvis der er et mellemrum virker redirecten ikke. (Jeg vidste ikke lige hvad jeg skulle finde på, så jeg fandt bare et eller andet jeg kunne nusse med inde fra arbejdsopgavelisten - der var lavet en søgning med en listning af sider med denne fejl) Mvh Malene Thyssen 22. jul 2004 kl. 11:47 (CEST)

Tak for hjælpen. Jeg lover, at det ikke sker igen, og jeg håber, at der ikke er flere af slagsen (eller kan du måske sende mig den listning, du nævner?
Mvh.
--Sten Porse 22. jul 2004 kl. 21:22 (CEST)
Det er helt i orden Sten :-) Jeg kedede mig bare, men gad ikke gå i gang med noget fornuftigt og så er det jo dejligt her også er nogle dummy-opgaver, som f.eks. at fjerne mellemrum eller ordne engelske links til danske artikler :-) Hvis du går ind på Arbejdsopgaver, så er listningen med forkerte redirects vist nævnt der et sted. Mvh Malene Thyssen 22. jul 2004 kl. 21:59 (CEST)

Hej Malene

Her er et eksperiment mere i artiklen ætanol. ==Sprit og vand blanding== Jeg ved dog ikke om eksperimentet kan være farligt.

Et ufarligt eksperiment med vand og en isterning: Vand - se under afsnittet "Fast vands (is) massefylde".

mvh Glenn 4. aug 2004 kl. 17:18 (CEST)

Hvis bare man følger de forholdsregler, der står på spritflasken (holdes væk fra antændelseskilder etc.) burde der ikke være nogen fare ved eksperimentet med blanding af sprit og vand. Der sker ikke noget farligt når man blander de to stoffer, de omdannes ikke til andre stoffer, og det sprænger heller ikke i luften... Christian S 4. aug 2004 kl. 22:39 (CEST)
Det er bare super Glenn! Og når Christian nu har godkendt, så har jeg straks sat dem på eksperimentariumsiden :-)



Hej Malene ![rediger kildetekst]

Tak for de pæne ord om min første artikel. Jeg vil snarest prøve at lege lidt i sandkassen med hensyn til de ting jeg ikke helt fatter endnu. Jeg har lige skrevet lidt på min brugerside, som kan læses, hvis det har interesse. Med hensyn til billederne er jeg lidt i tvivl. Må jeg lægge billeder af f.eks. tegnere og andre fotografier af personer ud hvis fotografen (ikke mig selv)er krediteret nedenunder? eller skal der også her en skriftlig tilladelse til? Og billedeksempler fra Disney-tegneserier er jo copyrighted, men det afholder ikke alle de websites jeg kender der omhandler emnet fra at vise masser af billeder, ofte indscanninger af seriestriber, blot med et lille "copyright Disney" et eller andet sted på siden. Er de så allesammen helt galt på den eller hvad? Et eksempel på det er raptus.dk[1], hvor hovedindholdet rent faktisk er indscannede disneyserier.

--Ole Damgaard 9. aug 2004 kl. 22:23 (CEST)


Hej Malene

Cola-drikkende børn kan lave denne maskine:

Der er flere modeller; nogle kører på fyrfadslys og andre kan køre på en isklump eller en varm hånd.

mvh Glenn 10. aug 2004 kl. 13:36 (CEST)

Alletiders Glenn :-) Jeg sætter dem på i løbet af idag, nu er den lille sulten, så jeg vender tilbage senere. Mvh Malene Thyssen 10. aug 2004 kl. 13:46 (CEST)

Hej igen. Se mit svar på min diskussionsside. Med venlig hilsen --Ole Damgaard 15. aug 2004 kl. 19:01 (CEST)

Hallo verden på Børn og unge[rediger kildetekst]

Hej Malene Allerførst vil jeg sige at det er et imponerende og spændende projekt, som du har fået sat gang i.

Men jeg synes lige du skal skrive lidt om hvad 'Hallo verden' er til - for lige nu er det en 'blank tavle', hvor man bare kan skrive løs. Og så'n en bliver jo hurtig fuld af grafitti....

Jørgen Friis Bak 16. aug 2004 kl. 16:26 (CEST)

Syvia Saint er måske fra holland men hendes film distribueres og downloades fra Danmark - Men sandt, at skrive det på hollandsk er måske lidt for lokalt.

S

Hmm ja hvis artiklen var på dansk skulle jeg da gerne lade den stå. Mvh 80.63.127.41 21. aug 2004 kl. 23:29 (CEST)
Jeg kan ikke finde artiklen I snakker om, men er meget nysgerrig. Kan du linke til den? mvh Fedor 22. aug 2004 kl. 13:29 (CEST)
Heh Fedor, jeg har slettet den, men hvis du meget gerne vil oversætte kan jeg da godt reetablere den? Mvh Malene Thyssen 22. aug 2004 kl. 21:27 (CEST)
Hvis der er en artikel på hollandsk der skal oversættes står jeg gerne til rådighed... mvhFedor

Hej Malene

Ved en gendannelse skrev du: "hærværk på artiklen Afrodite, jeg gætter på det var skolebørn".

Man kan slå IP-adresser op hos fx GeekTools, der afslører at synderne ganske rigtigt kom fra en skole, og endnu engang via Sektornet.

- Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. aug 2004 kl. 13:28 (CEST)

Tak for tippet Kåre - det vidste jeg ikke. Jeg har overvejet om man skulle kontakte de skoler, der gør sig uheldigt bemærket på den måde og tilbyde at blokere dem, som det er blevet gjort med Krogsbølle Skole. Er det en god ide?
Jeg smutter på weekend nu, men vender tilbage søndag aften engang :-) Mvh Malene Thyssen 27. aug 2004 kl. 15:06 (CEST)
Med tiden vil vi nok opleve tilfælde af hærværk fra mange af landets skoler, så måske ville det være bedre (for os) at nøjes med at kontakte de skoler, hvor vandalen (-erne) vender tilbage gang på gang.
Nogle gange har jeg mest lyst til at blokere for samtlige Sektornets IP-adresser og dermed slippe for det meste hærværk, men der har været nogle tilfælde af fornuftige bidrag fra Sektornets IP-adresser, og disse vil det være synd at blokere for.
Ha' en god weekend, Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. aug 2004 kl. 15:38 (CEST)
Den er jeg med på - gentagen hærværk => kontakt til skolen med tilbud om permanent blokering. Mvh Malene Thyssen 29. aug 2004 kl. 08:33 (CEST)

Hej Malene

Her en side med flere mulige eksperimenter - jeg har dog ikke selv set på dem:

mvh Glenn 9. sep 2004 kl. 18:40 (CEST)

Tak Glenn :-) Det ser spændende ud og der er vist masser at tage af - jeg kikker på det i weekenden. Mvh Malene Thyssen 9. sep 2004 kl. 22:04 (CEST)

Vi ska fundera lite till innan vi går till verket med barnsidor, vi har några andra förändringar som ska genomföras först - miljonartikelreleaserna kommer väl att locka massor med klottrare, sen kommer svenska wikipedia att passera 40000 ganska direkt efter det (fler klottrare...), sen vill vi sätta igång ett program för att engagera fler användare med specialkunskaper, etablera kontakt med media på ett mer professionellt sätt.... någonstans i det ska vi hinna med barnsidan också men det får vänta just nu. Vi hör av oss igen om folk vill att vi lånar er bild! Jag var mest nyfiken på om ni hade hittat på det hela själva, eller om det fanns fler wikipedior som man kunde kika på för idéer. Jag tycker idén är så bra att den borde föras fram på engelska wikipedia också. // OlofE 10. sep 2004 kl. 18:53 (CEST)

Hare photo[rediger kildetekst]

Hi Malene, Could we use you splendid Hare photo in English wikipedia? If so is it best if you post it and translate the caption?

Thanks

(en:)Billlion talk]


Hej Malene

Du har nok ret med hensyn til at det er en alm. tudse.

Jeg fandt for nogle måneder siden et site hvor udseendet mere passede på en grønbroget frø.

Her er det site jeg lige kunne finde:

mvh Glenn 20. sep 2004 kl. 18:14 (CEST)


Hej Malene!

Tillykke med købet! Det er nok rigtigt, at det vil tage en del af din tid, så lad mig hjælpe, hvis du får brug for et haveråd eller to.

Mvh.

--Sten Porse 22. sep 2004 kl. 10:21 (CEST)

Også et stort tillykke med huset fra mig. Sådan et har jeg også haft en gang :-). Der er altid projekter, man kan gå og glæde sig over (dem af dem, man altså når). -- Jørgen 22. sep 2004 kl. 22:49 (CEST)
Tak for tillykkerne :-) Det bliver spændende at skulle flytte til Randers (Tebbestrup), bare det at have en have man kan gå ud i...og det at man ikke behøver slæbe en 11 kilos baby op på 3. sal - oh det bliver skønt :-) Sten pas på ellers tager jeg dig på ordet - der er en stor gammel have til huset som jeg godt kunne finde på at gå løs på til foråret - skal lige finde ud af hvad der gror der først. Jørgen jeg så lige din lille dreng kom til verden ved kejsersnit - pyha jeg ved lige hvordan det føles, kan tydeligt huske for ca. et års tid siden, da vi var igennem samme oplevelse. Jeg håber både mor og barn (og far :-) har det godt trods strabadserne. Mvh Malene Thyssen 22. sep 2004 kl. 22:57 (CEST)
Hej Malene
Du får også et tillykke fra mig.
mvh Glenn 23. sep 2004 kl. 18:32 (CEST)



  • Hej Malene! I am happy that you where here. Please take a look at Diskussion:Egill Skallagrímsson. Do you know people from da.wikipedia interested in norse sagas? Regards Gangleri 28. okt 2004 kl. 15:41 (CEST)
Thanks for the hint! Good luck with moving! Regards! Gangleri 28. okt 2004 kl. 23:30 (CEST)
  • Hej Malene og tak for velkomsten. Jeg kan forstå, at du er en inkarneret del af den danske Wikipedia efterhånden... det kan være du kan/vil vurdere troværdigheden af Wikipedia for mig? Jeg spørger, fordi Wikipedia er en glimrende og nem måde at indhente oplysninger om alt muligt, og jeg kan ofte få brug for oplysninger - som fx. kan hentes her - i nogle opgaver jeg skal skrive. MVH Morten Overgaard d. 21/11-04 kl. 21:36
  • Hej igen Malene. Tak for det gode råd. Jeg kan forstå, at der er lidt problemer med Haabet i historie-afdelingen, at han har rettet lige lovligt meget i Viking, er det bare noget man må leve med her på Wikipedia? Jeg må indrømme at det irriterer mig en anelse at han retter meget i mine artikler (fx. Leif den Lykkelige). Mvh Morten Overgaard, 21. november 2004, kl. 22:11 (CET)