Dansk Film-Avis nr. 673 A

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Dansk Film-Avis nr. 673 A
Overblik
Anden titel Danish Film Journal no. 673 A
Udgivelsesdato 1944 Rediger på Wikidata
Længde 10 min. Rediger på Wikidata
Oprindelsesland Danmark Rediger på Wikidata
Links
i DFI's filmdatabase
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Dansk Film-Avis nr. 673 A er en dansk Ugerevy med dokumentariske optagelse fra 1944. Filmene blev produceret af UFA film A/S, der var ejet af det tyske UFA, der var ejet af den tyske stat.

Den dansk producerede Dansk Film-Avis var en nazistisk ugerevy og udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

1) Børn fra Unges Idræt ankommer med m/s "Margrethe" til Orø ved Holbæk og marcherer til teltlejren. 600 drenge og piger deltager - der skal meget mad til.
2) Den 80-årige komponist Richard Strauss (1864-1949) dirigerer Wiener Philharmonikerne i sit værk "Till Eulenspiegels lustige Streiche".
3) Bisættelse fra Notre Dame i Paris af den franske statssekretær for information, Philippe Henriot, der blev snigmyrdet 28. juni 1944 af den franske modstandsbevægelse. Henriot var minister i den pro-nazistiske Vichy-regering. Modstandsbevægelsen gav ham øgenavnet 'den franske Goebbels'.
4) I Paris tages en ny militsdivision i ed. Efter eden marcherer soldaterne til Den Ukendte Soldats Grav under Triumfbuen.
5) En tysk enmands-torpedo sættes i vandet fra et skib. Torpedoen ses i vandoverfladen. En marinesoldat dekoreres med Ridderkorset, og andre tyske marinesoldater, der har sænket de allieredes krigsskibe, dekoreres med det tyske kors i guld.

6) Tyske piloter og krigsfly på landjorden samt tyske krigsfly i luften. Pilot i cockpit, fly beskydes, og fly falder til jorden.

[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Denne beskrivelse stammer fra Det Danske Filminstituts Filmdatabase.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film