Diskussion:Ötzi

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Han havde 57 tatoveringer, nogle var placeret på eller tæt ved akupunkturpunkter som er sammenfaldende med moderne punkter, som anvendes ved symptombehandling af de sygdomme som Ötzi ser ud til at have lidt af, såsom fordøjelsesparasitter og osteoarthrosis. Nogle videnskabsfolk tror at disse tatoveringer indikerer en tidlig type akupunktur."

Ovenstående med fed er ren påstand og kun nogle få (utroværdige) kilder nævner dette. Alle disse kilder bakker op om Akupunktur, som en reel behandlingsform (hvilket ikke er den akademiske opfattelse). Kilderen bruger Ötzi til egen vinding og derfor bør dette ikke være en del af artiklen! (Skrev Team sunshine (diskussion • bidrag) 28. jul 2010, 04:58. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg skal ikke udtale mig om, hvorvidt akupunktur virker eller ej, selv om jeg sådan set selv har oplevet det med positiv effekt. Imidlertid er det bekræftet fra flere undersøgelser, at Ismandens tatoveringer ligger ved de akupunktur-punkter, der benyttes ved de sygdomme, man ved, må have generet ham. Det fortjener at nævnes i artiklen, fordi kilderne - som det fremkommer af henvisningerne - er seriøse nok. Venlig hilsen --Kvent 22. jul 2011, 15:44 (CEST)