Diskussion:Assistens Kirkegård

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

En søgning på google afslører, at der findes flere kirkegårde med dette navn, men den her omtalte må vist siges at være den klart mest kendte og derfor den, som folk oftest vil være på jagt efter information om. På et tidspunkt bør der dog nok oprettes en flertydig artikel også.--Heelgrasper 19. aug 2005 kl. 17:59 (CEST)

Aaron Nimzowitsch[rediger kildetekst]

Hvad er kilden til at Aaron Nimzowitsch ligger begravet her? Kunne det som ekstra bonus siges hvordan hans navn er stavet på en evt. gravsten? Byrial 21. aug 2005 kl. 08:00 (CEST)

Jeg har været på kirkegårdskontoret på Assistens og fik lov at kigge i registerbogen. Nimzowitsch står ikke opført som begravet på Assistens. Til gengæld fandt kontordamen ham på sin computer som begravet på Bispebjerg Kirkegård i april 1935. Jeg fik en kode, som formodentlig angiver placeringen: UL-378. Det kan være, jeg lægger vejen forbi også den kirkegård en af dagene. Foreløbig ændrer jeg Assistens til Bispebjerg på de relevante sider. --pbn 30. aug 2005 kl. 13:08 (CEST)
Nu har jeg været på Bispebjerg Kirkegård og bekræftet, at Nimzowitschs urnegravsted findes der. Det er ikke svært at finde med ovennævnte kode. Som bonus til Byrial kan jeg oplyse, at stenen staver hans navn "Aron Nimzowitsch". Mest overraskende er det, at international skakmester Jens Enevoldsen, død 1980, er placeret i samme gravsted. Jeg tog et billede af gravstedet, men da jeg ikke er digitaliseret, går der noget tid, inden jeg eventuelt kan lægge det frem. --pbn 31. aug 2005 kl. 16:00 (CEST)

Bør listen med kendte personer laves til egen artikel?[rediger kildetekst]

Efterhånden er afsnittet med kendte personer begravet på kirkegården blevet noget langt. Personligt synes jeg, at det efterhånden har nået en størrelse, hvor det virker lidt forstyrrende, at man efter den forholdsvis korte artikeltekst skal helt ned på den anden side af listen for fx at se de eksterne henvisninger eller linket til Commons. Måske kunne det derfor være en idé at lave afsnittet til en egen artikel. Evt. kunne man så i samme omgang få nævnt nogle få af de allermest kendte i selve artikelteksten, fx H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Niels Bohr.

I øvrigt ville det vist være rart, hvis der i listen over de kendte blev tilføjet et par ord til hver enkelt om, hvem de var. Jeg kender fx ikke Karen Caspersen og Karen Dissing, hvorfor det kunne være rart med en tilføjelse af fødsels- og dødsår samt deres beskæftigelsen/"claim to fame" (skuespiller, forfatter, sanger, digter osv.). --Heelgrasper 5. maj 2007 kl. 18:59 (CEST)

Umiddelbart synes jeg ikke, det giver noget at lave en underside. Det ville også reducere den eksisterende artikel til næsten ingenting. Hvis de eksterne henvisninger er for usynlige, kunne man evt. lave en tvungen indholdsfortegnelse, og nævne de vigtigste navne i artikelteksten kan man jo også gøre under alle omstændigheder. Det er rigtigt, at der er mange lidet kendte navne på listen, men hvis nogen finder oplysninger om dem, kan de jo bare oprette en side om dem. --Pbn 7. maj 2007 kl. 17:01 (CEST)

Kortlægning af Assistens[rediger kildetekst]

Under dagens tur på Assistens fik jeg en idé til at kortlægge samtlige gravsteder som et kollaborativt projekt, ved hjælp af en wiki, digitale fotos, GPS og Google Earth. Jeg er begyndt at undersøge om projektet er fornuftigt, og har som en spæd start lavet en lille wiki her. Alle interesserede er meget velkomne til at kontakte mig (kontaktinfo findes på ovenstående wiki).(Skrev 84.238.113.244 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Nu er diskussionssiderne jo ikke beregnet til sådan noget som det her, men da det i det mindste potientielt kunne være en ekstern henvisning på artiklen går det vel. Jeg tillader mig lige kort at nævne, at det nok vil være en god idé at registrere et sådant projekt hos Dansk KirkegårdsIndex. Altså hvis projektet kommer til at følge reglerne dér. --Heelgrasper 17. nov 2007, 16:45 (CET)

Slik jeg leser avsnittet så virker det som Struensee kom med sin forordning om kirkegården i forbindelse med pesten i 1711. Det må være feil. Struensee levde i perioden (1737 - 1772). Muligens skal årstallet være 1771? Vennlig hilsen Anne-Sophie Ofrim 27. jan 2010, 17:24 (CET)

Du har ret i at der var nogle graverende fejl i artiklen. Jeg har rettet lidt baseret på opslag i Salmonsens. Jeg ved ikke hvad Struensee havde at gøre i forbindelse med Assistenskirkegården, ingen af årstallene passer med hans styre som jo lå 1770-72, og jeg har derfor fjernet ham helt fra artiklen. --Saddhiyama 27. jan 2010, 18:03 (CET)

Jeg undrer mig over denne redigering. Hvorfor gå tilbage til manuel opdeling der kun giver lige lange kolonner hvis man får divideret korrekt. Desuden skal det laves om når nogen tilføjer nye kendte personer. — (Her er den fikse, automatiske opdeling i kolonner)
Hvis man ikke kan lide small

<div class="references-small" style="-moz-column-count:5; column-count:5;">

kan man jo blot bruge:

<div style="-moz-column-count:5; column-count:5;">

aller med fire kolonner:

<div style="-moz-column-count:4; column-count:4;">

-- Mvh PHansen 8. sep 2010, 19:54 (CEST)

Jeg har ikke på min computer ikke fikse kolonner, men en lang liste. Jeg bruger Window 7 og IE 8. Derfor lavede jeg det så jeg kunne se kolonner. Måske der er et problem med softwaren. --Villy Fink Isaksen 8. sep 2010, 20:11 (CEST)
Har rullet tilbage. Håber en evt. fejl kan findes. --Villy Fink Isaksen 8. sep 2010, 20:16 (CEST)

Jeg har skrevet dette i Xp og Firefox, og har netop testet i IE og Opera, der begge viser én lang liste som du skriver. Din situation må være den mest almindelige, så indtil videre må det laves manuelt. (Sidste gang med de hvide felter var det vist skærmopløsningen der gjorde at jeg fik et hvidt felt med 1024x768 - der er meget der spiller ind) -- Mvh PHansen 8. sep 2010, 20:51 (CEST)

Jeg har genindsat Brams' omhyggeligt tilpassede version. H.C. Andersens mange linjer gør at der må files en del for at få lige lange kolonner. -- Mvh PHansen 8. sep 2010, 21:31 (CEST)

Redigeringskrig?[rediger kildetekst]

Er der nogen, der kan forklare mig hvad tvisten går ud på? --Madglad (diskussion) 4. maj 2014, 16:28 (CEST)[svar]

Hvorfor "Assistens Kirkegård" og hvorfor ikke "Assistenskirkegård"? 80.71.142.166 20. feb. 2024, 23:09 (CET)[svar]

Spørg Københavns Kommune. --Madglad (diskussion) 21. feb. 2024, 04:12 (CET)[svar]