Diskussion:Bjørnetjeneste

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har før set påstanden om at der er folk, der bruger "bjørnetjeneste" forkert, men jeg tror ikke rigtig på den. "Bjørnetjeneste" kommer ikke ind i éns aktive ordforråd, hvis man ikke kender fablen. På den anden side er det absolut en mulighed at man har spurgt "hvad betyder bjørnetjeneste?" og fået et (mere eller mindre kvalificeret) svar. --Palnatoke 10. nov 2004 kl. 13:59 (CET)

København har ungen mennesker brugt ordet uden at kende fablen og forstå den rigtige betydning. Men mon ikke de nu kender den rigtige betydning nu?

Haabet 10. nov 2004 kl. 14:04 (CET)


Bjørnetjeneste som pendulord bliver jænvligt diskuteret i news:dk.kultur.sprog, og der er overvejende tilslutning til at der er tale om et pendulord. -- Bruger:Wegge 8. mar 2005 kl. 16:49 (CET)

Er der? Det var der ikke i november - eller i det par år, hvor jeg deltog i gruppen før det. --Palnatoke 8. mar 2005 kl. 17:18 (CET)
Er du sikker på at din udbyder har været helt troværdig? http://groups.google.dk/groups?q=pendulord+bj%C3%B8rnetjeneste&hl=da&lr=&group=dk.kultur.sprog.*&sa=G&scoring=d giver da en hel stribe artikler. -- Bruger:Wegge 8. mar 2005 kl. 17:28 (CET)
Det er ikke mængden af artikler, jeg bestrider, men den overvejende tilslutning. --Palnatoke 8. mar 2005 kl. 18:18 (CET)
Ja, der har vi åbenbart en forskellig opfattelse af hvad en overvejende tilslutning er, og det fører nok for vidt at diskutere det her. -- Bruger:Wegge 8. mar 2005 kl. 18:57 (CET)

If. Dansk Sprognævns hjemmeside er netop ordet "bjørnetjeneste" et pendulord: find www.dsn.dk, tryk på "FAQ/OSS" i venstre side, vælg "b" og dernæst "bjørnetjeneste".