Diskussion:Bornholms historie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Burgundere og Bornholm[rediger kildetekst]

Man angiver en fransk bog som kilde til at burgunderne skulle stamme fra Bornholm. Men der er forskel på, om en gruppe oprindelig stammer fra bornholm eller om de er rejst igennem / har opholdt sig på Bornholm. Den omtalte bog af René Guichard, "Essai sur l'histoire du peuple burgonde De Bornholm (Burgundarholm) vers la Bourgogne et les Bourguignons" har på omslaget et rids af Bornholm, men i bogen fremføres også den teori at de kan være kommet fra Bergen, idet Bergenland kan minde om Borgundaland, -Burdundaland . Har oversat et afsnit fra side 29 - på side 28 ses et kort med deres rute fra Bergen, men i teksten står så: "Afslutningsvis ser vi, at det burgundiske folk vil forlade Skandinavien. Der er endnu ikke fundet spor af ophold indtil i dag, medmindre vi accepterer, at den sydvestlige del af Norge omkring Bergen og som i dag bærer navnet Bergenland, var deres del af den skandinaviske halvø, på grund af denne navnelighed."

For egen regning: flere lokaliteter i Skandinavien hedder eller har heddet Borgund (Norge) og Borgunda (Sverige). I en saga kaldes Bornholm Borgundarholm, i DRB kalde sden Burgunde

Af de skandinaviske bøger fremgår det, at fund fra Bornholm svarer til fund i Skåne (Becker) og at andre fund i Tyskland svarer til fund fra Bornholm (Stjerna).

2A00:4820:4300:2300:6D78:6980:92BB:904B 20. apr. 2024, 13:29 (CEST)[svar]