Spring til indhold

Diskussion:Civiløkonom

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nordiske modsvarigheter[rediger kildetekst]

Kan det inte vara bra att redogöra för hur titeln används i de övriga Skandinaviska länderna? Kanske även en referens till Nordiska Civilekonomförbundet? Jämför den svenska artikeln under rubriken "Nordiska motsvarigheter": civilekonom C-w-l 26. dec 2007, 20:48 (CET)

Der er allerede i artiklen henvisninger til artiklerne på engelsk, nynorsk, bokmål og svensk. Derfor ser jeg ingen grund til at oplyse, hvad man kalder det i andre lande. Wikipedia er trods alt ikke en ordbog.
På sigt kunne det være relevant at beskrive fagforbund og i den forbindelse dettes/disses søsterorganisationer i andre lande. Men når den nuværende artikel ikke er større, så synes jeg faktisk ikke, der er nogen grund til det. Lad os i stedet få noget om, hvad civiløkonomer arbejder med. --|EPO| 27. dec 2007, 18:05 (CET)
Ok, jag håller med om att det blir konstigt eftersom artikeln för närvarande är så kort, men så här någonting kunde man kanske annars tänka sig (fast på danska förstås): I Norge förekommer titeln siviløkonom som utgör en titel för person som avlagt högskoleutbildning inom ekonomi med 4 års varaktighet, eller examen från godkänt universitet utanför Norge. Titeln förvaltas av föreningen Siviløkonomene. I Sverige förekommer titeln civilekonom som traditionellt utgör en titel för person som avlagt högskoleutbildning inom ekonomi med 3 eller 4 års varaktighet med företagsekonomi som huvudämne och nationalekonomi som biämne, eller vice versa. Från och med 2007 erbjuder vissa universitet i Sverige den nya examen "civilekonomexamen". Nordiska Civilekonomförbundet är en sammanslutning för nordiska civilekonomorganisationer. [1] C-w-l 28. dec 2007, 17:51 (CET)

Umiddelbart virker det ikke specielt velovervejet at skrive, at "en civiløkonom er en person med en erhvervsøkonomisk kandidat", hvorefter der bliver skrevet, at en HA er et eksempel på en uddannelse, der giver titlen civiløkonom, da dette er en bachelor uddannelse. Burde man ikke blot skrive 'bestået videregående uddannelse inden for erhvervsøkonomi'? (Skrev 213.32.242.81 (diskussion • bidrag) 21. maj 2020, 18:13. Husk at signere dine indlæg.)

  1. ^ http://www.civilekonomerna.se/pls/portal/docs/PAGE/OVRIGT/FILARKIV/CIVILEKONOMER%20I%20NORDEN-REV05.PDF