Diskussion:Hans Egede

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Artiklen Hans Egede er blevet afvist som lovende artikel. Artiklen er altså blevet vurderet til ikke at være klar til at blive forbedret til god artikel inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er uenig i dette, kan du efter reglerne foreskrevet i udvælgelsesproceduren for lovende artikler enten gennominere eller indberette en klage.
Artiklen Hans Egede har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 27, 2021.

Milepæle
TidsmarkeringMilepælResultat
Nomineret til ugens artikel Vedtaget
Nomineret til lovende artikel Afslået
Huskeliste for Hans Egede: rediger · historik · overvåg · opdater
  1. mangler noter. Rmir2 (diskussion) 22. apr 2018, 16:56 (CEST)
Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Grønlands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Grønland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Grønlandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


hej jeg kan se i har et billed af en kirke i Nuuk, det er bare desværre ikke Hans Egede Kirke. den er nemlig hvid, og den i har et billed af er rød. her er et billed af den rigtige. http://www.arktiskebilleder.dk/siulleq/billede/gr35516.html vh)

En google-søgning tyder på, at kirken på billedet i artiklen her er Vor Frelsers Kirke i Nuuk (indviet 1849). Så den har vist hverken navnemæssigt eller tidsmæssigt noget at gøre med Hans Egede. Måske er de blevet forvekslet, fordi der står en statue af Hans Egede nær kirken. Når vi sletter billedet fra artiklen bør vi vel også ændre teksten ved det oplagte billede, så der ikke senere opstår forvirring (og samtidig måske lige benytte lejligheden til at oprette en artikel om kirken). --Heelgrasper 22. jan 2006 kl. 03:24 (CET)

udvidelese med afsnit[rediger kildetekst]

Jeg har nu udvidet denne artikel med nogle afsnit der går mere i dybden med hans liv. Andre er velkommen til at gå videre. Jeg foreslår slutresultatet er som nedenstående.

Perioder: 1692-1707 :hans skolegang og tid i Danmark.

        -Der mangler at blive beskrevet hvem hans mor var -for hun var nemlig født i Norge.

1708-1718 :hans tid på Lofoten som præst

        -Er p.t. alt for omfattende og skal kortes ned.

1719-1721 :han boede i Bergen og arbejdede målbevidst på at komme til Grønland 1722-1729(?) han boede på en ø udenfor Godthåb og udforskede Grønland. Han tegnede kort. Måske kunne vi have et af disse kort med. 1730-1736 : mission i Godthåb

        -ikke færdig

1737-død : tid i Danmark.

        -ikke færdig.

--Lena Dyrdal Andersen 25. dec 2009, 18:59 (CET)