Spring til indhold

Diskussion:Indkøbscentre i Danmark

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har rettet i listen over antallet af butikker - slettet Bryggen i Vejle, og rykket Bazar Vest ned - da jeg mener listen kun bør beskrive situationen som den er nu - så kan den altid revideres efterhånden. Det giver ikke mening at medtage indkøbscentre der først åbner om 2 år, meget kan nå at ændre sig på 2 år, og ingen siger at ikke andre centre kan have overhalet dem inden da --Rasmus 27. sep 2006 kl. 11:17 (CEST)

Fint at du har ryddet op, det var tiltrængt efter de sidste tilføjelser. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 27. sep 2006 kl. 15:31 (CEST)
Siden hvornår er Salling blevet et indkøbscenter? Det er da et stormgasin! --Brandsen 4. jan 2007 kl. 17:37 (CET)
Det samme gælder Magasin og Illum i København. Jeg vil mene at der definitionsmæssigt er forskel på stormagasiner og indkøbscentre! Også selvom stormagasiner efterhånden har udviklet sig med flere shop in shop-koncepter. Hovedbanegården og Københavns Lufthavn vil jeg heller ikke karakterisere som indkøbscentre, selvom de slev bruger ordet "shoppingcenter" på Hovedbanegåden. Det er trafikknudepunkter hvor der tilfældigvis ligger en del butikker og spisesteder. --Rasmus 8. jan 2007 kl. 10:48 (CET)
Jeg er altså snart ved at være træt af at slette Magasin og Salling fra listen. Det er notorisk forkert at kalde et stormagasin for et indkøbscenter! Jeg vil nok heller ikke kalde hverken Hovedbanen eller Lufthavnen for indkøbscentre, men det er så alligevel noget jeg kan leve med. Hvad angår Magasin og Salling må man hæfte sig ved, at de selv definerer sig som stormagasiner - det ses for eksempel her 1 og ved at selskabet bag Salling hedder Salling Stormagasiner A/S.--Brandsen 17. jan 2007 kl. 21:56 (CET)
I øvrigt burde der måske være en minimumsdefintion på, hvad et indkøbscenter er. Der er flere centre på listen, som har så lidt som 10 butikker. Kan det virkelig kaldes et center?--Brandsen 17. jan 2007 kl. 21:58 (CET)
Du har ret i at der er kommet mange meget små "centre" med, med ned til 10 butikker, og man kan med rette diskutere deres beretigelse på listen. Hvis alle samlinger af butikker ned i den størrelsesorden skulle med, så ville vi ende med en uendelig lang liste. Omvendt så er det svært at sætte en minimumsgrænse op - for hvor skulle den ligge? Der findes mig bekendt ikke nogen fast definition på hvor mange butikker der skal være samlet på ét sted for at det kan kaldes et center. Og hvor vil det være rimeligt at sætte grænsen? 10, 20 eller 30 butikker? Jeg vil snarere appelere til folks sunde fornuft, og henstille til at folk selv frasorterer centre der helt indlysende burde falde for bagatel-grænsen for hvad der bør optræde på sådan en liste her. --Rasmus 20. jan 2007 kl. 22:52 (CET)

Forsigtigt begynderspørgsmål: Bør listens bynavne ikke sorteres alfabetisk? --ThomasMaxe 18. jan 2007 kl. 22:53 (CET)

Jo, det synes jeg også. Hvis der er nogen logik i den nuværende sorteringsmetode, har jeg ikke kunnet gennemskue den. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. jan 2007 kl. 15:28 (CET)
Alfabetisk sortering er det, man bruger, når man ikke har andet - og derfor kan man sætte en maskine til det. Med andre ord: Alfasortering hører til i kategorier, mens lister bør kunne sorteres mere intelligent. --Palnatoke 19. jan 2007 kl. 15:31 (CET)
Jeg forstår ikke helt din kommentar; hvad foreslår du vi gør i den aktuelle artikel? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 19. jan 2007 kl. 15:37 (CET)
Enten sorterer vi efter et eller flere fornuftige og gennemskuelige kriterier, eller også ændrer vi artiklen til en kategori - så kan vi i kategoriteksten have røde links til de centre, vi ikke har artikler om endnu. En kategori er bedre end alfabetisk sorteret liste. --Palnatoke 19. jan 2007 kl. 17:51 (CET)
Byerne bør som udgangspunkt sorteres efter størrelse - som det i det store hele er tilfældet nu. Det synes jeg giver bedst mening. Jeg mener ikke der bør være noget fast definition på sortering af centre under den enkelte by - størrelse og betydning bør være rettesnore, men som det fremgår af listerne sidst med de 10 største centre, så er det tre måder at opgøre størrelse på, og det giver alle god mening i sammenligningen mellem centre, og betydning er et luftigt begreb, derfor må det være en løsere rettesnor der må være op til folks dømmekraft. Ærlig talt ser jeg ikke den store skade hvis et "forkert" center kommer lidt før på listen end et andet. Jeg kan til gengæld ikke se den store fornuft i at lave listen om til en kategori - da kategorier er langt mindre overskuelige end lister. Og et af formålene med listen var netop at lave et overskueligt sammenligningsgrundlag mellem de forskellige centre. Da jeg i sin tid oprettede artiklen, så flød det med modstridende påstande om at være 2. eller 3. største center i Danmark i de forskellige centres artikler. Jeg synes derfor der var brug for en overskuelig liste der én gang for alle kunne afgøre de indbyrdes forhold - med det for øje at størrelse altså kan opgøres på 3 forskellige måder der giver lige god mening. Listen er så siden vokset og giver nu også overblik på en lang række andre punkter, som man ikke ville få ellers. --Rasmus 20. jan 2007 kl. 22:52 (CET)


Med henvisning til afsnit 15, 16 og 17 bør der nok tilføjes aktuelt årstal for angivne værdier, som formodentlig ændrer sig løbende.--Ultraman 24. mar 2007 kl. 22:42 (CET)

Flere byer er flyttet ud af København, og har fået deres egen boks. Jeg har selv gjort det med Helsingør, og også Nivå, Hørsholm m.fl. er flyttet - og det giver alt sammen god mening, da der er selvstændige byer ligesom Hillerød og Roskilde. Men også Lyngby og Holte er flyttet, men disse to ligger ret indlysende i Københavns omegn (begge ligger officielt inden for grænserne af Storkøbenhavn) - ligesom Hundige, Høje Tåstrup, Rødovre, Ishøj etc. Hvis hver forstad skal have sin egen kasse mener jeg det bliver uoverskueligt. --Rasmus 6. jun 2007, 22:55 (CEST)


En eller anden har lave rav i den da personen har slettet en masse centre med 10 eller under. hvordan kan man sige at et center med 10 butikker ikke er et center? det kan jo være storebutikker eks. i Helsinge det er 15000 m2. og der er kun 10-13 butikker. Vil mene at wiki er et opslagsværk dvs. alt skal med, skal der laves et nyt emne som hedder små centre? det er jo smart for folk der gerne vil vide hvor ALLE centre findes i en by, hvis nu personen er ny i en by. hvad med Gentofte centeret med IKEA etc? -- 11. jun 2007, 22:48 (CEST)