Diskussion:Indre Mission

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristendom Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kristendom, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Kristendomsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Der er bare et eller andet over det tekststykker, der er forkert: "Det er i dette udgangspunkt at Indre Mission ser på Guds vilje, i Bibelen, for menneskets liv og handlinger. Fx vil Indre Mission sige: du må gerne nyde alkohol, men lad det ikke gå så vidt at du bliver fuld og tilmed dranker. Fordi det er det gode liv, Gud ønsker for mennesket." (Skrev 90.185.27.224 (diskussion • bidrag) 23. apr 2009, 20:38. Husk at signere dine indlæg.)

Det står også lidt i kontrast til tidligere i artiklen, hvor der står "Evangeliet -dvs-budskabet om en kærlig Gud,tilgivelsen, frelsen -alene ved tro og ikke gerninger, som Luther fremhævede, står som det absolut centrale." Hvis IM tror på, at tro frelser og ikke gerninger, hvorfor er det så relevant at diskutere alkoholpolitik i IM som værende noget topstyret, når det kommer til gerninger?

Men forfatteren af "Fx vil Indre Mission sige: du må gerne nyde alkohol, men lad det ikke gå så vidt at du bliver fuld og tilmed dranker. Fordi det er det gode liv, Gud ønsker for mennesket." har en pointe. For selvom IM ikke styrer den enkelte, opfordrer IM til at læse i biblen og finde svaret. Og der vil man nok generelt i IM mene, at svaret er ca. som vi hører det i citatet. Det er blot ikke relevant at nævne i en beskrivelse af foreningen. For helt ærligt, hvor meget fylder alkohol så i en teologisk eller organisatorisk betragtning af IM?

Chedde 29. maj 2009, 10:50 (CEST)[svar]


Den første tid havde Indre Mission ingen formand - ifølge artiklen. Men P G Lindhards bog om Kirkelige vækkelser i Danmark forklarer denne sag og fortæller hvem der startede bevægelsen og hvordan denne person blev skubbet ud. P. G. Lindhards bog står ikke i artiklens litteraturliste, men den eksisterer i virkeligheden ! (Skrev 83.193.242.208 (diskussion • bidrag) 23. sep 2013, 21:38. Husk at signere dine indlæg.)

Flytteforslag: Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark

Se evt. på Wikipedia:Flytteforslag

Jeg foreslår at flytte artiklen Kirkelig Forening for den Indre Mission i Danmark til Indre Mission der er foreningens normale kaldenavn. Forslaget er begrundet i normen Wikipedia:Navngivnings generelle punkt "5. Brug de mest almindelige navne". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 16. apr 2019, 17:34 (CEST)

Konklusion:
Artikelnavnet er ændret som foreslået, jf. konsensus og Wikipedia:Navngivning. Madglad (diskussion) 17. apr 2019, 03:15 (CEST)