Diskussion:Kyujutsu

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Organisationsforhold

Kyujutsu trænes i dag i mindre sociale enheder og kun få steder i og uden for Japan. De klassiske kyujutsu ryu eller grupper er typisk ikke organiseret i nationale - eller internationalle forbund, eftersom formålet med de moderne forbund har et andet sigtet end de oprindelige traditioner samt formål inden for praktisering af kyujutsu. Endvidere er det ofte vanskeligt, at blive optaget i disse grupper, hvilke kan tilskrives gamle japanske traditioner. Eleverne inden for disse grupper bliver ikke rekrutteret på samme måde, som vi kender det fra det moderne foreningsliv. Derimod bliver eleverne rekruteret på baggrund af deres status som familiemedlem eller på baggrund af anbefaling fra en person med ordentligt renommé.


hvad bygger du den information på? jeg tror at du generalisere ud fra et evt. kendskab til andre ryu/budo kampkunstformer, da ordlyden minder meget om de ting som står under traditionel kendo, og deres forbund.

Se svar på diskussionsiden for Handover: [1]


I kyudo er de fleste ryu også medlemmer af ANKF, og og anbefaler og træner deres elever til at gå op til dan gradueringer, folk kan så når de har nået et vist niveau, lære at træne nogle af de mere særegen skydnings ceremonier. Man holder det simpelthen blot, de forskellige stilarter adskilt.

Se svar på diskussionsiden for Handover: [2]


Der er ikke den samme skyttegravskrig i kyudo, som er er i f.eks. kendo. mellem traditionalister og forbunds folk. og det ville være rart at man ikke forsøgte at italesætte et sådan postualt, uden at kunne underbygge det.

Se svar på diskussionsiden for Handover: [3]


selv de mest "krigerisk" orienterede ryu, som f.eks. heki insai ha, som også nogen gange skyder i rustning, og træner kampplads teknikker kalder sig selv for kyudo udøvere. og bruger de gamle instruktør navn, ved siden af dan graderne. (Skrev 87.52.35.213 (diskussion • bidrag) 16. maj 2010, 16:25. Husk at signere dine indlæg.)

Se svar på diskussionsiden for Handover: [4]


og der er heller ikke nogen af dem som er lukkede, eller kun rekruteres på baggrund af familie relationer, der er noget romantisk sødsuppe.

Se svar på diskussionsiden for Handover: [5]


i f.eks. Heki insai ha, er det den dygtigste udøver som bliver udpeget som leder af skolen. og de andre ryu er åbne for folk som har lyst til at være med, men man skal selvklart kunne tale japansk.--Danelaw 20. maj 2010, 21:53 (CEST)(Skrev Danelaw (diskussion • bidrag) 16. maj 2010, 16:31. Husk at signere dine indlæg.)[svar]

Se svar på diskussionsiden for Handover: [6]


Draeger, Donn F. er ikke en videre valid kilde, han har hverken videnskabelig baggrund, eller personlig erfaring med kyudo/kyujutsu. det er megt svært at se at hans skulle være en valid reference.

Se svar på diskussionsiden for Handover: [7]


Skyttegravskrig[rediger kildetekst]

Dansk traditionel Kendo Forbund har en helt anden beskrivelse af, hvad kyujutsu er. Se her: [8] Peep 23. maj 2010, 15:01 (CEST)[svar]