Diskussion:South Georgia og South Sandwich Islands

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
EU Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt EU, et forsøg på at koordinere oprettelsen af EU-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

I Den Store Danske Encyklopædis Verdensatlas ISBN 87-00-37788-0 hedder det Falklandsøerne og South Georgia (kort 171). Ligeledes på Sydhavet og Antarktis er det South Georgia og South Sandwich Islands.

I Den Store Danske Encyklopædi, bind 17 (Schrøder-stambrøk) ISBN 87-7789-035-3 hedder det South Georgia og South Sandwich Islands. Med venlig hilsen Necessary Evil 7. maj 2008, 17:14 (CEST)[svar]

EU kalder øerne "Sydgeorgien og Sydsandwichøerne" (link), hvorfor jeg oprettede artiklen under dét navn i sin tid. Hvis navnet absolut skal være på engelsk, hvilket jeg ikke støtter, skal der ikke være et dansk "og" midt i det hele. - Kåre Thor Olsen (Kaare) 7. maj 2008, 22:27 (CEST)[svar]
Jeg bryder mig heller ikke om engelske navne, hvis de kan erstattes af danske. Hvorfor hedder det f.eks. Mexico City og Panama City på dansk, når det drejer sig om spansktalende lande? Jeg må imidlertid bøje mig for de store ånder (Den Store Danske Encyklopædi) mm. og følge deres navngivning. Mange "danske" atlas(s)er er blot engelske kort trykt med en dansk indledning, men SDE's Verdensatlas har 'Atlanterhavet', 'Falklandsøerne' og 'Sydamerika' blandet med 'South Georgia' og 'South Sandwich Islands'- så den er god nok! "South Georgia" og "South Sandwich Islands" er ligeledes opslagsord i encyklopædien. Jeg tror mere på SDE's geografer end på EUkratiets translatører. Sydgeorgien lyder også IMHO som en tidligere sovjetrepublik.
Jeg fik ikke fat i argumentet for at erstatte "og" med "and the", da de optræder som to øgrupper (selvom de administreres under et). Med venlig hilsen Necessary Evil 7. maj 2008, 23:19 (CEST)[svar]
Politikens Store Verdensatlas, Politikens Forlag A/S, 2002, ISBN 87-567-6500-2, kort 7 Antarktis:
"Sydgeorgien", "Falklands Øerne" ("Falklandsøerne" på Sydamerikakortet), "Sydsandwichøerne" (Bristol I., Montagu I., Candlemas I....).
Politikens Atlas, Politikens Forlag A/S, 1999, ISBN 87-567-6051-5, kort 5 Antarktis:
"Falkland Is.", "South Georgia", "South Sandwich Is. (Sydsandwichøerne)"; Candlemas I., Saunders I....
Gyldendals Store Verdensatlas, Nordisk Forlag A/S, 1999-2001, ISBN 87-00-75968-6, redigeret af geograf cand.scient. Eigil Christiansen, kort 179 Antarktis:
"Falklandsøerne", "S. Georgia", "South Sandwich Islands" (Saunders I., Montagu I., Bristol I...).
Gyldendals Etbinds Leksikon, Nordisk Forlag A/S, 2003, ISBN 87-02-02033-5:
"Falklandsøerne", "South Georgia", "South Sandwich Islands".
Der lader til at være konsensus på dansk om at det hedder South Georgia og South Sandwich Islands. Med venlig hilsen Necessary Evil 14. maj 2008, 18:11 (CEST)[svar]