Wikipedia:Gendannelsesforslag/An-Magritt Wibell Nygaard-Ech

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artikel om denne forfatter findes på no:An-Magritt Wibell Nygaard-Ech - hun har udgivet en lang række bøger og bør derfor være notabel. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. jun 2019, 15:28 (CEST)

Jeg kan godt forstå at den blev slettet, den var i sørgelig stand. MEn i og med at ingen har nævnt manglende notabilitet, er det så ikke bare at oprette den på ny? Mvh KnudW (diskussion)
  • Gendan ikke var ikke på dansk ifølge sletningsloggen. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. jun 2019, 15:32 (CEST)
  •  Kommentar - Hvis siden oprettes, så sørg for at det ikke er copyvio fra danskforfatterforening.dk. --Kjeldjoh (diskussion) 13. jun 2019, 17:01 (CEST)
    •  Kommentar - Nu er der tilføjet "Biografi text, og profilbillede i denne box, samt oversigt over roman-titel text er udgivet til fri License/ Public Domain CC0" til teksten om An-Magritt Wibell Nygaard-Ech på danskforfatterforening.dk. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. jun 2019, 19:14 (CEST)
      • Villy Fink Isaksen, hvorfor foreslår du gendannelse af en artikel "i sørgelig stand" (citat fra tildligere i debatten) på norsk i stedet for bare at skrive en ny og bedre artikel om hende, nu du siger at du har kildemateriale? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 19:40 (CEST)
        • Jeg kendte ikke artiklen tilstand, men troede det var pga. manglende kilder derfor oprettede jeg det gendannelsesforslag. Hvilket jeg hermed frafalder, med håbet om at der kommer en artikel med fornuftigt indhold. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. jun 2019, 19:46 (CEST)
  • Gendan ikke - Den oprindelige opretter har oprettet artiklen på no.wiki også - så virker for mig først og fremmest som en der ønsker at udbrede kendskabet. Herudover var der intet i artiklen der godtgjorde at bemeldte forfatterinde var notabel, og jeg har heller ikke selv set noget der skulle godtgøre det. At hun har udgivet bøger, er vel ikke i sig selv med til at gøre hende notabel? At hun er medlem af Dansk Forfatterforening er vel heller ikke med til at gøre hende notabel. Derudover synes jeg det er beskæmmende at artiklen er genoprettet, efter bare 4,5 times diskussion. Jeg agter derfor at slette artiklen igen, indtil denne diskussion er tilendebragt - evt. kan Villy oprette artiklen på Bruger:Villy Fink Isaksen/An-Magritt Wibell Nygaard-Ech - en form for kladde om man vil. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2019, 20:10 (CEST)
  •  Kommentar - Skabelon:Pind Det er absolut ikke beskæmmende at oprette en artikel på dansk. Den forrige blev slettet fordi den ikke var på dansk. Jeg har oprettet mange artikler som tidligere var hurtigslettet pga. meget mangelfuld kvalitet, nonsens, andet sprog end dansk eller andet. Det er der som sådan ikke noget galt i. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 20:26 (CEST)
Det er aldeles beskæmmende at oprette et gendannelsesforslag, trække det tilbage, og så oprette artiklen alligevel. Det er ikke sådan det fungerer, og det har det mig bekendt ikke gjort den tid jeg har været en del af da.wiki. Det bør ikke være anderledes for Villy i denne omgang - hvis han ønsker at arbejde på en slettet artikel, der endnu ikke er godkendt til gendannelse (uagtet hvad årsagen til sletning måtte være - undrer mig btw over årsagen, for det var ikke det jeg trykkede da jeg slettede) må han gøre det i en sandkasse. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2019, 20:30 (CEST)
Artiklen er slettet fire(!) gange på to dage - senest med manglende notabilitet (min sletning). Så derfor holder Kartebolles påstand om den er slettet fordi den ikke var på dansk altså ikke. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2019, 20:33 (CEST)
Hvilket cirkus ... jeg er ude af det (denne artikel). --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. jun 2019, 21:02 (CEST)
Ja, jeg kan se at der er kommet flere sletninger til siden. Den første sletning var pga. anden sprog and dansk. Den anden pga. gendannelse ved fejl. Den tredje pga. ophavsret. Den fjerde pga. notabilitet. Gendannelsesforslaget kom efter den første sletning, så det går på at gendanne versionen på andet sprog end dansk. Jeg var ikke opmærksom på de yderligere oprettelser og sletninger før nu, og undskylder min udtalelse baseret på mangelfuld information. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. jun 2019, 21:10 (CEST)
Og jeg undskylder mine udtalelser, da jeg ser at gendannelsesforslaget IKKE er fra i dag, som jeg oprindeligt så det. Jeg holder dog stadig fast i, at artiklen aldrig skulle have været gendannet sålænge dette forslag stadig var aktivt, og en konklusion ikke forelå. mvh Tøndemageren (diskussion) 14. jun 2019, 21:34 (CEST)
  • Slet - Jeg mener ikke at hun har opnået at være notabel, da der ikke er dokumenteret at der er interesse i en bredere kreds. Det eneste jeg har kunne finde i medierne er artiklen fra 2014 i den norske lokalavis Halden Arbeiderblad, samt artikel fra 2016 i Saxkjøbing avis. Ved opslag i bibliotekspenge.dk An-Magritt Ech og An-Magritt Nygaard (@Penguin: Jeg tror det er samme person), ligger hun på højest på en 3391. plads, hvilket i sig selv ikke er nok til at være notabel. Så alt i alt mener jeg ikke at en forfatter der har udgivet en del ugebladsnoveller samt en roman (der ikke har fået meget omtale), er notabel. --Kjeldjoh (diskussion) 17. jun 2019, 13:43 (CEST)
  •  Kommentar - Vær opmærksom på ved søgninger at hun også bruger pseudonymer. "Kærlighedens lænker" blev udgivet på Lindhardt og Ringhof i 2009 under pseudonymet "Dina"(bibliotek.dk, litteratursiden.dk, dinboganmelder.dk), og "Frygten vil altid følge mig" er oversat af pseudonymet "Emmy" "An Elton" (bibliotek.dk). I øvrigt opfatter jeg ikke dette gendannelsesforslag som et spørgsmål om notabilitet, da det blev fremsat efter en sletning som ikke var begrundet med notabilitet. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jun 2019, 14:15 (CEST)
  •  Kommentar - Okay, skal vi konkludere på dette gendannelsesforslag, at artiklen er blevet genskabt, og i stedet oprette et sletningsforslag?--Kjeldjoh (diskussion) 17. jun 2019, 15:15 (CEST)
    • Ja, forslaget her er frafaldet 14. juni og ikke aktuelt længere. Et egentligt sletningsforslag til at diskutere notabilitet vil nok være at foretrække. Artiklen blev oprettet uden den væsentlige oplysning at romanen "Kærlighedens lænker" første gang blev udgivet i 2009 på forlaget Lindhardt og Ringhof og blev solgt i 6000 eksemplarer på få uger ifølge litteratursiden.dk. Det vil sikkert påvirke hvad nogens mening om notabiliteten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jun 2019, 16:52 (CEST)
Konklusion:
Artiklen er genskrevet og gendannelsesforslaget er ikke længere relevant. Den videre diskussion fortsættes i Wikipedia:Sletningsforslag/An-Magritt Wibell Nygaard-Ech.--Kjeldjoh (diskussion) 18. jun 2019, 07:28 (CEST)