Wikipedia:Landsbybrønden/Bedre søgemuligheder efter hjælp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bedre søgemuligheder efter hjælp[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne efterlyse bedre muligheder for at søge efter hjælp og artikler/sider til hjælp for skribenter og evt. andre. Et eksempel:

Jeg vil søge efter stilmanual. Skriver jeg det øverst i søgeboksen der er på alle sider får jeg ikke noget brugbart resultat. Jeg ved tilfældigvis at det findes et Avanceret punkt, hvor jeg kan søge i andre navnerum (jeg overser desværre alternativet Alt, da det er kort og ikke særligt synligt, eller jeg måske ikke er klar over hvad det betyder, dvs. "alle navnerum", så vidt jeg forstår). Når jeg har valgt Avanceret, vælger jeg navnerummet Hjælp, fordi jeg synes det er det mest logiske (det er også link dertil fra Hjælp:Forside). Det giver heller ikke noget resultat. Det viser sig så at det er fordi det ikke er i hjælp-navnerummet, men i Wikipedia-navnerummet (hvilket jeg finder via Google).

Nogle forslag til forbedringer:

  1. På forsiden af den engelske hjælpesiden, er det en søgeboks, hvor man kan søge på hjælpesider og med den fint beskrivende tekst "Search only within Wikipedia's Help, here". Der er standardvalget både Help og Wikipedia navnerummene. Den søgemulighed mangler helt på den danske Wikipedias Hjælp:Forside. Det ville være godt hvis det også blev implementeret her.
  2. Hvis muligheden at søge indenfor hjælp var til stede på alle hjælpe/Wikipedia-navnerums-sider, som beskrevet ovenfor, ville det være endnu bedre. Alternativt kunne man gøre søgeboksen der findes på alle sider "dynamisk", så standardvalget er at søge i det navnerum man er, med tilsvarende tekst, f.eks. "Søg i artikler" eller "Søg i hjælp". Hvis det også via drop-down boks el. lignende var muligt at vælge andre navnerum, ville det være perfekt.
  3. Jeg synes personligt at opdelingen i navnerummene Hjælp og Wikipedia er meget forvirrende og virker tilfældig. Hvis man kigger på Hjælp:Forside og de sider som den linker til, så er det en god blanding, hvor jeg umiddelbart ikke kan se ret meget logik i det. At få rettet op på det, er dog nok en lidt større opgave, hvis det kan blive enighed om det.

/Patrik Näsfors (diskussion) 26. okt 2016, 12:35 (CEST)

Lidt forenklet sagt så dækker Hjælp-navnerummet over forskellige former for hjælp til skribenterne. Wikipedia-navnerummet dækker over ting, der primært vedrører Wikipedia som sådan, for eksempel Landsbybrønden, sletningsforslag og normer. Wikipedia:Stilmanual er for eksempel en norm, der beskriver hvordan artikler bør bygges op, og hører derfor hjemme i Wikipedia-navnerummet. Den er selvfølgelig stadig en praktisk hjælp, men dens primære formål er at sikre at brugerne gør tingene på nogenlunde de samme måder. Men ja, der er da nogle sider, hvor man kan diskutere, om de hører hjemme det ene eller det andet sted.
Angående søgning så kunne det helt givet forbedres. Hvis man ved eller har en ide om hvad en given side hedder, så kan man dog skrive det pågældende navnerums præfiks først i søgefeltet for at få sider indenfor dette. Skriver du for eksempel Wikipedia: kommer der forslag op til sider i Wikipedia-navnerummet, og yderligere indtastning kan så indskrænke til det ønskede. Andre muligheder er at benytte sig af kategorier som Kategori:Wikipedia, navigationsbokse som Skabelon:Wikipediapolitik og oversigtssider som Hjælp:Forside. Men ja, der burde nok være nogle omdirigeringer til de mest gængse sider, så de bliver nemmere at finde. Det er jo trods alt ikke logisk, at en søgning på stilmanual i ubestemt form giver det ønskede resultat, mens stilmanualen i bestemt form ikke gør, selvom det er nøjagtig den samme side, der søges efter. --Dannebrog Spy (diskussion) 26. okt 2016, 14:05 (CEST)
Vi har da også {{velkommen}} hvor man får indgangene til de forskellige hjælpe sider. Med venlig hilsen,  Rodejong  diskussion 27. okt 2016, 09:38 (CEST)