Diskussion:Logisk positivisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Jeg er grundlæggende imod det, der står i artiklen. Det er ikke direkte forkert, men når man i dag diskuterer forskning inspireret af logisk positivisme i forhold til forskning inspireret af andre epistemologier, så bliver man villedt, fordi det meste af det, der står her nu er noget som alle må være enige om er forudsætninger for god videnskab.

Jeg mener det er direkte forkert at forbinde logisk positivisme med realisme. Realisme er for en positivist metafysik. Det giver ingen mening at tale om en virkelighed bag sanseerfaringen.

--BirgerH 28. maj 2008, 14:29 (CEST)[svar]

En god ide ville være at du foreslog en rettelse her, så den kan diskuteres og sættes ind. Mvh --Sir48 (Thyge) 28. maj 2008, 15:57 (CEST)[svar]


fra artiklen:" Det har imidlertid været erkendt, at den logiske positivisme selv er et udtryk for en metafysisk teori."

Den bemærkning er næppe skarp nok: Der forties nemlig at allerede da den logiske positivisme fremkom, var det tydeligt for de fleste mennesker, der hørte om den logiske positivisme, at den var, og er, religionsagtig, OG metafysik. (Skrev 80.198.101.100 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Alright, men som sædvanlig forties der næppe - der mangler simpelthen på skribenter. Hvis du kan få det til at ligne en hel sætning på siden, i stedet for en indskudt bemærkning, go right ahead. TherasTaneel (diskussion) 16. okt 2013, 12:38 (CEST)