Diskussion:My Lai-massakren

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

== Usaglige rettelser ==

Der er blevet slettet USA-kritisk tekst i artiklen men der var ingen argumentation for hvorfor at denne tekst skulle slettes. Derfor har jeg gendannet. Søg på Google efter "My Lai Massakren" - vi skulle nødig blive uenige om hvorledes My Lai Massakren var en brutal krigsforbrydelse udført af USA - fordi det var det. --Anders 15. aug 2008, 21:07 (CEST)

Jeg har mærket artiklen som POV, da den indtager en klart USA-fjendsk holdning. --Hockeyindustrien 16. aug 2008, 20:36 (CEST)

Er man nu USA-fjendsk når man skriver historien som den er? Så skal vi vel også mærke artikler om Stalin, GULAG, Sovjetunionen, Nordkorea, Den Lange March, Pol Pot, Kulturrevolutionen og Den Kinesiske Borgerkrig som POV; de er jo kommunistkritiske? Eller er det kun for USAs vedkommende den fordel gælder? Vi snakker om en massakre hvor amerikanske soldater henrettede uskyldige mennesker. Skulle man i stedet hylde USA i artiklen? Er det hvad du forventer? I så fald skal du være velkommen til at hylde USA for deres forbrydelser - men kan du ikke gøre det i et læserbrev til 'Liberalt Overblik' i stedet for her? --Anders 17. aug 2008, 04:01 (CEST)
Når du har så store erklærede interesser i artikler kan det være en god idé at holde sig fra at skrive dem, for nogle gange kan man komme til at skrive biased uden at kunne se det -- hvilket lader til at være tilfældet her. --Hockeyindustrien 17. aug 2008, 17:54 (CEST)
  • "massakre og krigsforbrydelse", "Kvinder og børn bliver dræbt i et meningsløst blodbad i en meningsløs krig" og "Intet brok fra FN, ingen udleveringer til nogen krigsforbryderdomstol" er ikke at fortælle en historie, som den var. Læs noget grundlæggende historiefortællingslære.
Jeg ved ikke noget om de andre artikler du nævner, og jeg er også ret ligeglad. Du skal ikke komme "herover" og afreagere over de uretfærdigheder, du finder bliver begået andre steder. Du kan jo tydeligvis ikke forholde dig neutral. Emil Kastberg 12. sep 2008, 01:29 (CEST)
Denne artikel er intet der minder om POV. Det er noget regulært sludder, at den har en "USA-fjendsk holdning". Det er ikke POV eller udtryk for en anti-tysk holdning at beskrive hvad der foregik i de tyske KZ-lejre, og det er heller ikke POV eller anti- amerikansk at beskrive, hvad der objektivt set fandt sted ved My Lai massakren. Hele det politiske establishment i USA betegner hændelsen som en skamplet, og når amerikanerne selv kan se, at det ikke var så heldigt at udsætte civile for en massakre (og det var objektivt set det der fandt sted), så giver det ikke meget mening at sige, at artiklen ikke er neutral. Skabelonen bør væk, så længe artiklen er neutral i beskrivelsen af hvad der fandt sted. Artiklen kunne dog med fordel udvides. --Pugilist 1. sep 2009, 09:07 (CEST)
PS: Jeg kan se, at skabelonen er indsat på et tidspunkt, da artiklen var noget mere farverig i sin beskrivelse af hændelserne, og på daværende tidspunkt var skabelonen absolut på sin plads. Artiklen fremstår imidlertid i dag som værende neutral, hvorfor jeg tillader mig at pille den af igen. --Pugilist 1. sep 2009, 09:10 (CEST)