Diskussion:Reiki

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Filosofi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Filosofi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af filosofi-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Artiklen omtaler healing som et faktum, hvor neutralitet i mine øjne kræver en vis skeptisk afstandtagen; "for de troende er healingen..." "healingen påstås at være..." etc. --Martin Manscher 2. nov 2006 kl. 08:18 (CET)

Delvis enig[rediger kildetekst]

Måske kunne denne artikel være skrevet mere objektivt, men eftersom der er flere forskningsresultater der viser at healing virker, så er den i mine øjne ikke usaglig. Til gengæld virker det faktisk meget subjektivt (negativt) på mig, at kræve at noget bliver skrevet kritisk og som "måske virksomt" osv.

Jeg er som sagt delvist enig, men det er fordi der mangler henvisninger til de videnskabelige undersøgelser der er lavet. Hvis de ikke bliver påsat af artiklens ophavsmand, vil jeg nok på et tidspunkt se om jeg ikke kan finde henvisningerne som jeg før har læst.

Indtil jeg har fundet bedre kilder, så kan man læse lidt om målinger her på dette link. Indtil videre er der dog ikke på denne side nogle konkluderende videnskabelige undersøgelser, men der er stærke indikationer på at der i hvert fald sker noget under reiki-healing. Vær opmærksom på, at det er et område vi ikke har haft mulighederne for at måle på, og først nu er ved at få det nødvendigt fintfølende udstyr, som kan klare opgaven. [1] (Skrev LinDysign (diskussion • bidrag) 26. sep 2008, 21:27. Husk at signere dine indlæg.)

5 år efter[rediger kildetekst]

Så nu er det vel på tide, at vi får fremlagt evidens for healing, som LiNDysign efterlyste for fem år siden. Hvor er de dobbelt-blindede som dokumenterer en effekt? Hvis det ikke findes skal det fremgå tydeligt.

I øvrigt mener jeg det er problematisk, at artiklen fremhæver adskillige web-sider med reiki-healeres "dokumentation" som forskning. Det er ikke forskning, det er nogle menneskers holdning. (Skrev 212.242.141.203 (diskussion • bidrag) 13. sep 2013, 21:02. Husk at signere dine indlæg.)

Videnskabelig undersøgelse[rediger kildetekst]

En IP-bruger satte denne redigering ind 2013. Bidraget er ret specielt, og er enten meget fanatisk eller sort satirisk. Udsagnet er siden modificeret af andre brugere, men har i sin essens stået siden 2013. Der er dog ingen kilde på det ganske bemærkelsesværdige udsagn, og en søgning efter det epokegørende undersøgelsesresultat er ikke lige til at finde. Jeg kan finde en artikel i et antropologisk tidsskrift, der vist siger, at dem der tror på det, er glade for Reiki, men nogen lægevidenskabelig evidens er vist ikke fundet. Uden en solid kilde til den epokegørende undersøgelse, fremstår det blot mystisk og forvrøvlet. Og derfor slettes udsagnet. Er der nogen, der kan finde den omhandlede undersøgelse, og viser undersøgelsen, at kræftpatienter behandlet med Reiki kommer sig langt bedre end placebogruppen, så kan man jo bare skrive det ind igen. Med en kilde. Og i den sammenhæng er en omtale på en Reiki-behandlers hjemmeside ikke helt nok. --Pugilist (diskussion) 22. mar 2015, 22:21 (CET)