Diskussion:Sven Salicath

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
2. Verdenskrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt 2. Verdenskrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af 2. verdenskrig-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Det er ekstremt svært at finde offentlige informationer om den tidlige neo-nazisme og dens aktører. Denne artikel bør åbenlyst udbygges med biografiske data på Sven Salicath, hans arbejde og det bør overvejes om der kan oprettes en selvstændig artikel på organisatinen dnsap i perioden fra 1945-1970. I dette tilfælde kan det dog siges at fraværet af kilder i sig selv er en kilde til forståelse af fænomenet - neo-nazisme i de første 3 efterkrigsårtier. --CarstenLevin 22. nov 2007, 14:01 (CET)

Det fremgår ikke af PET-kommissionens betænkning, at SS fik en dom for antisemitisme i tresserne, derimod blev han i 1960 afhørt af efterretningstjenesten ifm. antijødisk aktivitet på foranledning af et spm. som SFs formand Aksel Larsen havde fremsat i Folketinget. Da PET-kommissionen er hovedkilden til nynazisme i perioden (og reelt næsten den eneste) og er meget grundig, mener jeg den upræcise oplysning om en dom i "tressrne" bør slettes, med mindre nogen kan skaffe en kilde. --X (diskussion) 17. dec 2012, 18:16 (CET)