Kategoridiskussion:Påbegyndte pseudovidenskabsartikler

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Kategori Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Kategori på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Problematisk kategori, som ikke hører hjemme på Wikipedia[rediger kildetekst]

Jeg finder denne kategori stærkt problematisk. Hvad der er "pseudovidenskab" er ikke klart defineret og vil altid være omgærdet af uenighed. Det handler jo om, hvorvidt noget udgiver sig for at være videnskab uden at være det, og det vil altid være diskutabelt. Derfor kan vi ikke på Wikipedia sætte den hårde kategori "pseudovidenskab" på noget som helst. Den er fordømmende og udtrykker noget, der ikke retfærdigt kan udtrykkes så kategorisk. Den udtrykker en holdning, og Wikipedias artikler og kategoriseringer skal ikke indeholde holdninger.

Jeg mener derfor at kategorien bør slettes.

Jf. i øvrigt også Wikipedia:Skriv Wikipedia fra et neutralt synspunkt.

--Jhertel (diskussion) 8. jun 2012, 19:00 (CEST)

Når der på den engelsksprogede Wikipedia kan være 989 artikler i en:Category:Pseudoscience og dens umiddelbare underkategorier, er der vist ikke opbakning til dit forslag. På tysk er den tilsvarende kategori benævnt de:Kategorie:Parawissenschaft. Bortset fra det sproglige flueknepperi om pseudo- eller para-, er dækningsområdet stort set det samme. --Palnatoke (diskussion) 8. jun 2012, 21:23 (CEST)