Wikipedia:Landsbybrønden/Inaktive bot-konti 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Inaktive bot-konti 2[rediger kildetekst]

I 2017 har have vi denne diskussion Wikipedia:Landsbybrønden/Inaktive bot-konti, som medførte disse regler Wikipedia:Botter#Fratagelse af botflag. Jeg har tjekket status på p.t. de 60 bot-konti med bl.a. brug af dette værktøj Stewardry og krydstjekket med oplysning fra konti, samt finde ansøgning om botstatus. Jeg mangler pt. 2 ansøgninger, som kommer før at vi fik en lokal anmodningsside, men de er nok et sted på meta.

Det arbejde har givet denne oversigt med en status på Bruger:Steenth/lister/botkonti efter status med hvem er operatør og henvisninger til diverse værktøjer. Dog er konto, som har været brugt i år, ikke medtaget.

Jeg har haft en dialog med Sarrus om det og hans fortolkning er at botoperatørens aktivitet også skal tælle med. Men det gør, at selv meget gamle botkonti ikke vil opfylde kravet til fjernelse af bot-flag. Fx botkonto Webot har kun 3 redigeringer fra 2005, men botoperatøren er super aktiv.. Og omvendt er der også botoperatører, som nu har meget lille aktivitet fx KasparBot.

Når jeg kigger på den del af listen, så er der lokale brugere, som muligt vil beholde bot-flag på deres konto. Generelt bør være imødekommende på det. Men på anden side bør man ikke kunne udskyde fjernelse af bot-flag i en evighed. Men på anden side, kan bot-flaget generhvervs igen ved en anmodning iflg de nuværende regler.

Så har vi en gruppe af 6 konti, som stadig er aktive på andre wiki’er. De 5 har ansøgt om specifikke opgaver, som enten er løst eller ikke løftet. Den sidste er en gamle bot-konto, som primært har været brugt til at håndtere interwiki-flag og løst en enkelt anden bot-opgave i 2007, men har ikke været aktiv hos os siden 2011.

Min gennemgang af disse bot-konti giver følgende forslag:

  • Vi kigger ikke på botoperatørs aktivitet, men alene bot-konti aktivitet. Der er mange som har tabt interessen for deres konti. Og hvis de vil genoptage aktivitet kan de søge igen og få bot-flaget igen hurtig.
  • Vi kigger ikke på global aktivitet på bot-konti. Bot-operatørens fokus er flyttet over på andre projekter og sandsynligheden for at de kommer tilbage igen er meget lille. Og hvis de kommer tilbage, så kan de få bot-flag igen hurtigt.

Når jeg har kigget på diskussionen dengang og hvad jeg er kommet frem til ved at gennemgå konti, så ligner det, at vi ikke havde et overblik over, hvordan de konti blev brugt.

Dem, som deltog i debatten dengang: @Sarrus, Kaare, InsaneHacker og Zoizit: Jeg håber i kigget igen. --Steen Th (diskussion) 10. maj 2024, 13:31 (CEST)[svar]

Jeg ser nu, at der ikke var enighed om, hvorvidt botoperatørens aktivitetsniveu skulle tælle med. Er det korrekt forstået, at du vil fjerne flaget fra en inaktiv bot, selvom botoperatøren er aktiv på dawiki? I det tilfælde kunne man i det mindste spørge botoperatøren, om denne fortsat er interesseret i, at botten har botflag.
- Sarrus (db) d. 10. maj 2024, 13:40 (CEST)[svar]
Personligt har jeg ikke brugt min bot Bruger:KjeldjohBot siden 2019, og har ikke aktuelle planer med den.--Kjeldjoh (diskussion) 14. maj 2024, 14:23 (CEST)[svar]
@Kjeldjoh: Betyder det, at du ikke vil have noget imod, at flaget fjernes?
- Sarrus (db) d. 14. maj 2024, 15:28 (CEST)[svar]
Nej, jeg vil altid kunne bede om at få det igen, hvis det bliver aktuelt.--Kjeldjoh (diskussion) 15. maj 2024, 11:56 (CEST)[svar]
@Kjeldjoh: Ovenstående lyder en smule selvmodsigende, men det lød som om, at jeg gerne måtte fjerne flaget, så det er nu gjort.
- Sarrus (db) d. 15. maj 2024, 15:09 (CEST)[svar]
Hmm, det er nogen gange svært at formulere sig klart. Du har ret i, at jeg ikke har noget imod at flaget fjernes. Hvis jeg på et senere tidspunkt ønsker at bruge bot'en igen, så vil jeg bede om at flaget bliver sat igen.--Kjeldjoh (diskussion) 16. maj 2024, 08:38 (CEST)[svar]